Tuloslaskenta (ralli)

Kohteesta AKK Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tuloslaskenta on alue, jonka onnistuminen antaa kilpailijoille, lehdistölle, yleisölle jne. mielikuvan koko kilpailun tasosta - onnistumisesta tai epäonnistumisesta. Tuloslaskennan tulee saada nopeasti tiedot kaikista muutoksista:

- Kilpailun johdon päätökset, jotka vaikuttavat tuloksiin

- Tuomariston päätökset, jotka vaikuttavat tuloksiin

- Kilpailijamuutokset ja autonvaihdot

- Ilmoittautumisista puuttuvat tai muuttuneet tiedot

- Keskeytykset

- Mahdolliset EK:n keskeytykset

Järjestäjän tulee huomioida että tuloslaskenta ja sen toimivuus on tärkein yksittäinen tekijä tulosurheilussa, jota ralliautoilu puhtaasti on! Tämän johdosta pitää varmistaa tulosten oikeellisuus, ennen niiden julkaisemista.


Tulospalvelu kilpailukeskuksessa, tauolla ja huoltoalueella

Tauolta ja kilpailun maalista tulee saada nopeasti kyseisen jakson aikakortit tuloslaskentaan, koska kaikki tulokset tarkistetaan aikakorteista. Tehtävään tulee nimetä omat vastuuhenkilöt. Vastaavasti tulostaululle sekä tauko- ja huoltopaikalle tulee saada nopeasti ajan tasalla olevia tuloksia kilpailijoiden, median ja yleisön käyttöön. Näihin tehtäviin tulee myös nimetä omat vastuuhenkilöt.


Tuloslaskenta ja –palvelu erikoiskokeilla

Aikaisemmin mainitun johdosta, miten tulokset siirtyvät tuloslaskentaan, niin erikoiskokeen järjestäjän olisi hyvä valita henkilöitä lähtöön ja maalilinjalle, jotka hallitsevat tekniset, näppäiltävät laitteet. Erikoiskokeen STOP asemalla on oltava pöytäkirja, johon merkitään kaikkien kilpailijoiden erikoiskokeen suoritusaika. Tämän johdosta, STOP aseman henkilökunnan pitää laskea kilpailijoiden suoritusajat erikoiskokeella ja näyttää ne kilpailijoille pyydettäessä.