Ero sivun ”Kilpailukeskus (ralli)” versioiden välillä

Kohteesta AKK Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Johtokeskus)
 
(Yhtä välissä olevaa versiota samalta käyttäjältä ei näytetä)
Rivi 15: Rivi 15:
 
== Johtokeskus ==
 
== Johtokeskus ==
  
Johtokeskus on paikka, josta kilpailua johdetaan. Sen tulee sijaita rauhallisella paikalla, johon ei pääse ylimääräisiä henkilöitä häiritsemään. Turvaviestitystä hoidetaan samasta paikasta. Johtokeskuksessa työskentelee turvallisuusjohtajan alaisena johtokeskuksen päällikkö, turvallisuuspäällikkö, viestipäällikkö tai viestivastaava sekä erillinen kirjuri, joka kirjaa kaiken lähtevän ja tulevan viesti- ja puhelinliikenteen. Johtokeskusta suunnitellessa täytyy myös muistaa, että em. asioiden hoidossa tarvitaan puhelin yhteyksiä. Johtokeskuksen sijaintiin tulee myös kiinnittää huomiota, jotta johtokeskuksessa työskentelevillä säilyy koko ajan tarvittava työrauha. Lisäksi jos mahdollista, tuloslaskennan tilojen olisi hyvä sijaita jossain johtokeskuksen läheisyydessä.
+
[[Johtokeskus (ralli)]] on paikka, josta kilpailua johdetaan. Sen tulee sijaita rauhallisella paikalla, johon ei pääse ylimääräisiä henkilöitä häiritsemään. Turvaviestitystä hoidetaan samasta paikasta. Johtokeskuksessa työskentelee turvallisuusjohtajan alaisena johtokeskuksen päällikkö, turvallisuuspäällikkö, viestipäällikkö tai viestivastaava sekä erillinen kirjuri, joka kirjaa kaiken lähtevän ja tulevan viesti- ja puhelinliikenteen. Johtokeskusta suunnitellessa täytyy myös muistaa, että em. asioiden hoidossa tarvitaan puhelin yhteyksiä. Johtokeskuksen sijaintiin tulee myös kiinnittää huomiota, jotta johtokeskuksessa työskentelevillä säilyy koko ajan tarvittava työrauha. Lisäksi jos mahdollista, tuloslaskennan tilojen olisi hyvä sijaita jossain johtokeskuksen läheisyydessä.
 
 
 
 
  
 
== Tuomariston tilat ==
 
== Tuomariston tilat ==

Nykyinen versio 16. huhtikuuta 2018 kello 15.12


Kilpailutoimisto

Kilpailun säännöissä on määritelty, missä kilpailutoimisto sijaitsee. On muistettava, että se ei välttämättä ole sama paikka kuin em. kilpailupapereiden tarkastuspaikka. Se voi sijaita lähellä sitä ja se on jopa suotavaakin mutta kilpailupapereiden tarkastusruuhkan loputtua kilpailutoimiston on erotuttava omaksi toiminnokseen ja sieltä on löydyttävä tarvittavat palvelut kilpailun loppuun saakka.


Kilpailupapereiden tarkastus

Kilpailupapereiden tarkastusta varten tarvitaan tila, johon kilpailijat voivat tulla ilman suurempaa jonottamista. Kuitenkin, jos jonoa muodostuu jostain syystä, se ei saisi tukkia mitään muuta liikennettä. Usein hyvät tilat ovat vielä tässä vaiheessa kilpailupäivää esim. tilat, joissa palkinnot jaetaan.


Johtokeskus

Johtokeskus (ralli) on paikka, josta kilpailua johdetaan. Sen tulee sijaita rauhallisella paikalla, johon ei pääse ylimääräisiä henkilöitä häiritsemään. Turvaviestitystä hoidetaan samasta paikasta. Johtokeskuksessa työskentelee turvallisuusjohtajan alaisena johtokeskuksen päällikkö, turvallisuuspäällikkö, viestipäällikkö tai viestivastaava sekä erillinen kirjuri, joka kirjaa kaiken lähtevän ja tulevan viesti- ja puhelinliikenteen. Johtokeskusta suunnitellessa täytyy myös muistaa, että em. asioiden hoidossa tarvitaan puhelin yhteyksiä. Johtokeskuksen sijaintiin tulee myös kiinnittää huomiota, jotta johtokeskuksessa työskentelevillä säilyy koko ajan tarvittava työrauha. Lisäksi jos mahdollista, tuloslaskennan tilojen olisi hyvä sijaita jossain johtokeskuksen läheisyydessä.

Tuomariston tilat

Rauhallinen, muulta toiminnalta sivussa oleva paikka on hyvä tuomaristolle. Samaa tilaa voidaan hyödyntää myös muidenkin ryhmien kokoontumiseen, jos aikataulut eivät mene päällekkäin.


Tuloslaskenta

Tuloslaskentaa varten on oltava reilu tila, jonne täytyy pystyä sijoittamaan, tietokoneita, tulostimia ja kopiokone sekä tulosviestintää hoitava henkilöstö. On muistettava, että siellä on oltava riittävän rauhallista, jotta aikoja voidaan laskea esim. kilpailijoiden sitä häiritsemättä.


== Ilmoitustaulu == Huom. myös sähköinen ilmoitustaulu mahdollinen

Kaikki virallinen tiedottaminen tulee kilpailupäivänä tapahtua virallisen ilmoitustaulun kautta. Paikka, jossa ko. taulu sijaitsee, kerrotaan säännöissä. Ilmoitustaulun tulee olla selkeästi nähtävillä ja lähellä kilpailutoimistoa tilavassa paikassa. Sen näkyvyyttä voi parantaa esim. nostamalla se riittävän korkealle sekä otsikoimalla eri aiheita. Materiaalipankissa on ilmoitustaulun malli, jota suositellaan käytettäväksi.


Lehdistö- / mediakeskus

Tila missä tapahtuu median akkreditointi ja missä jaetaan medialle tarkoitettu materiaali. On suotavaa tarjota median edustajille myös rauhallinen työskentelytila sekä mahdollinen Internet - yhteys sekä tulospalvelut.


Kilpailijoiden pukeutumistilat

Sekä miehille ja naisille tulee olla riittävät tilat ajovarusteiden vaihtoon ja tietysti kilpailun jälkeen peseytymiseen ja vaatteiden vaihtoon. Lisäksi tulee muistaa, että tilojen siisteydestä tulee huolehtia myös kilpailun aikana.


Ravintolapalvelut

Kilpailupäivä on monesti pitkä. Kahvia ja ruokaa tarvitaan sekä kilpailijoita että toimitsijoita varten. Muutamalla perustuotteella pystytään toteuttamaan peruspalvelut. Hyvin järjestetyt palvelut yleensä myös tuottavat taloudellisesti.