Rata-auto (ralli)

Kohteesta AKK Wiki
Versio hetkellä 17. huhtikuuta 2018 kello 11.30 – tehnyt Toni Mäkinen (keskustelu | muokkaukset) (Created page with "Kilpailunjärjestäjä valitsee turva- ja 0-autojen miehistöt, nämä on kirjattu [http://www.autourheilu.fi/saantokirja/ sääntöihin] joissa asioista tarkemmat määrityks...")
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kilpailunjärjestäjä valitsee turva- ja 0-autojen miehistöt, nämä on kirjattu sääntöihin joissa asioista tarkemmat määritykset. Rata-auto luetaan turva-autoksi, joissakin kilpailuissa näitä voidaan nimittää myös Turva 1 ja Turva 2 - autoiksi.

Yleensä Rata-auto koostuu rallikilpailuissa kilpailunjärjestäjän Ratamestarista, joka liikkuu reitillä ja hänen apulaisestaan. ratamestari (ralli) tutustuu erikoiskokeeseen ennen kilpailijoita etuautoaikataulu (ralli) mukaisesti ja tarkistaa että reittiin, reittimerkkeihin ja turvallisuuteen vaikuttavat tekijät on toteutettu suunnitelmien mukaisesti (esim. viitoitusohje (ralli)).

Rata-auton miehistö osallistuu myös etuautopalaveri (ralli) jossa kilpailunjohto voi antaa erityistehtäviä tai painopistealueita.


Etuautot