Reittikartta (ralli)

Kohteesta AKK Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Löydät rallin reittikarttaa koskettavat määräykset Sääntökirjasta mutta tähän on koottu hyödyllistä tietoa reittikartan toteuttamisesta.

Reittikartasta on ilmettävä seuraavat tiedot:

- Erikoiskokeet ja siirtymät merkittynä eri väreillä

- EK–numerot ja ajosuunnat

- Huoltokiellot

- Kartan mittakaava

- Erikoiskokeen numero, pituus, sulkuaika, EK:n järjestäjä sekä ensimmäisen kilpailijan ihannelähtöaika

- Yleisölle tarkoitetut turvallisuusohjeet sekä maininta siitä, ettei käytettävällä tieosuudella ole turvallista liikkua turva auton jälkeen

- Kilpailun lähtö ja maali

- Huolto- ja taukoalueet


Rallin reittikartan pohjakarttana voi hyödyntää palveluntarjoajien karttoja, esim. Karttakeskus osaa toteuttaa kilpailuunne selkeän karttapohjan mutta kannattaa huomioida, että sen eteenpäin myyminen edellyttää maksullista lupaa jonka hinta kannattaa selvittää ennen tilausta.

Yhtenä hyvänä vaihtoehtona on hyödyntää O-Mapperia joka työstää reittikarttanne Maanmittauslaitoksen avoin data - kartoista joiden hyödyntäminen myös kaupallisesti on maksutonta. O-Mapper laskuttaa ainoastaan kertamaksun karttapohjan tekemisestä.


Reittikartan voi toteuttaa myös täysin itsenäisesti, hyödyntämällä esim. MML:n avoin data - karttoja mutta rallin tarpeissa niiden sisältämiä erilaisia korkeus- yms. käyriä ei tarvita joten selkeyden vuoksi kannattaa hyödyntää palveluntarjojien palveluita karttapohjan tekemisessä.


Linkkejä:

Maanmittauslaitos - Avoimien aineistojen tiedostopalvelu