Tiedotussuunnitelma (ralli)

Kohteesta AKK Wiki
Versio hetkellä 16. huhtikuuta 2018 kello 11.22 – tehnyt Toni Mäkinen (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kaikki toimenpiteet laitetaan kalenteriin ja pidetään kiinni päivämääristä. Tiedottajan tulee olla sen verran perillä toimittajan ajatusmaailmasta, että pystyy itse näkemään kilpailuun liittyvät uutisaiheet. Loogisia uutisaiheita paikallisesti ovat ainakin:

- Paikallinen seura on hakenut ja saanut järjestääkseen tietyn tasoisen kilpailun. Samalla voi esitellä henkilöitä, jotka ovat mukana järjestelyissä.

- Jos kyseessä on sarjakilpailu, on seuraava luonnollinen uutisaihe sarjaan ilmoittautuneet kilpailijat. Uutisaiheeksi kannattaa nostaa myös sarjaan osallistuvat paikkakunnan tai lähiseudun kilpailijat.

- Kun sarja lähtee käyntiin, voidaan uutisoida omaa osakilpailua edeltävien osakilpailuiden tapahtumista paikallislehdille.

- Kilpailujärjestelyiden vaiheista voi löytää myös uutisoitavaa. Esim. pääsponsorin julkistaminen on aiheena paikalliselle lehdistölle jopa lehdistötilaisuuden arvoinen.

- Kilpailuun osallistuvat ilmoittautumisen päätyttyä. Kilpailijoista kannattaa tietenkin nostaa esiin paikallisesti kiinnostavat kilpailijat ja ”nimimiehet”.

- Muutamia päiviä ennen kilpailua voidaan tehdä uutinen kärkikuljettajien valmistautumisesta kisaan, samoin oman alueen kuljettajista ja mahdollisuuksista on hyvä kertoa.

- Kilpailun lähipäivinä kannattaa paikallisesti uutisoida esim. liikennejärjestelyistä, lipunmyynnistä, tapahtumapaikoista jne. Yhteistyö paikallisen radiokanavan kanssa on tässä vaiheessa hyvä kanava.


Uutisoinnissa kannattaa miettiä, mille tiedotusvälineille viestiään suuntaa. Jos tiedotusvälineet saavat jatkuvasti fakseja tai sähköposteja, joissa ei ole heitä kiinnostavaa asiaa, alkaa kyseinen kilpailu kärsiä inflaatiosta.