Turvaviestijärjestelmä (ralli)

Kohteesta AKK Wiki
Versio hetkellä 16. huhtikuuta 2018 kello 15.16 – tehnyt Toni Mäkinen (keskustelu | muokkaukset) (Created page with " Rallikilpailuun on rakennettava toimiva turvaviestijärjestelmä. Järjestelmän puutteellinen toiminta voi estää kilpailemisen erikoiskokeella. Nykyään edellytetään ka...")
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Rallikilpailuun on rakennettava toimiva turvaviestijärjestelmä. Järjestelmän puutteellinen toiminta voi estää kilpailemisen erikoiskokeella. Nykyään edellytetään kaksinkertaista viestijärjestelmää, jossa pääjärjestelmänä, eli suorina yhteyksinä, käytetään joko VHF -puhelimia tai VIRVE puhelimia. Varajärjestelmänä hyväksytään matkaviestimet, jotka on testattu ko. alueella ennen kilpailua. Viestiorganisaatiota voidaan käyttää myös palvelemaan kilpailun järjestäjää muissakin sopivissa asioissa. Kilpailun etuautojen seuranta, tulosten välittäminen ja kilpailijoiden seuranta ovat tehtäviä, jotka sopivat mainiosti viestin päätehtävän lisäksi. Mutta koska rallin viestijärjestelmä rakennetaan turvallisuuden vuoksi, on muistettava, että turvallisuuteen liittyvä viestiliikenne ohittaa kaiken muun liikennöinnin. Viestijärjestelmää suunniteltaessa kannattaa miettiä mahdollisuutta käyttää ko. asian osaavaa erikoisryhmää mieluummin kuin kerätä viestihenkilöstö yksittäisistä ihmisistä, jotka eivät ole tottuneet toimimaan yhdessä. Erikoisryhmä varmasti pystyy tarjoamaan toimivamman ja laajemman ”viestipaketin”.

Viestipäällikkö (ralli)

Johtokeskus (ralli)


Viesti erikoiskokeilla

Erikoiskokeen turvaviestin päätehtävänä on välittää kaikki normaalista poikkeavat tapahtumat johtokeskukseen ja välittää edelleen johtokeskuksen antamat ohjeet ja määräykset erikoiskokeen päällikölle. Sen tulee toimia suorana linkkinä erikoiskokeelta johtokeskukseen, välittää tarvittavaa informaatiota erikoiskokeen sisällä ja kommunikoida erikoiskokeella olevien etuautojen kanssa sekä toimia tarvittaessa niiden linkkinä esim. johtokeskukseen.