Väliturvapiste (ralli)

Kohteesta AKK Wiki
Versio hetkellä 11. tammikuuta 2019 kello 13.22 – tehnyt Toni Mäkinen (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Yli 15km pitkillä erikoiskokeilla (kts. tarkemmin säännöistä) tulee olla väliturvapiste. Väliturvapisteeseen sijoitetaan ensivasteyksikkö, (kts. tarkemmin myös Eva-auto (ralli)) joka turvaa väliturvapisteen jälkeen olevan erikoiskoeosuuden pelastustarvetta.

Yleiskuva väliturvapisteestä sen ennakkomerkiltä katsottuna

Väliturvapistettä suunnitellessa tulee miettiä:

- miten ensivasteyksikön pelastuskalusto sijoitetaan (esteetön pääsy erikoiskokeelle, ei yleisöä tai muita pysäköityjä autoja jne.)

- mihin liputetut/pysäytetyt kilpa-autot pysäköidään

- mihin liputetut/pysäytetyt kilpa-autot ohjataan väliturvapisteestä lähdettäessä eli sijoitus tulee olla läpimenevän tien liittymässä

- kuka kirjaa johtokeskuksen päätöksestä kilpailijaparin aikakorttiin lähtöajan väliturvapisteestä lähetettäessä


Väliturvapisteen jälkeisen erikoiskoeosuuden puolelle kannattaa sijoittaa lippusiima, mikäli tapahtuu onnettomuus ja autot pysäytetään väliturvapisteeseen se antaa vielä erityissignaalin siitä että erikoiskokeen ajattaminen on keskeytetty.


Toiminta onnettomuustilanteessa

Tilanteessa missä väliturvapisteen ja maalin välisellä erikoiskoeosuudella tapahtuu onnettomuus, toimitaan seuraavasti:

Väliturvapisteen päällikkö lähettää pelastushenkilöstön väliturvapisteen jälkeisellä erikoiskokeen puoliskolla olevalle onnettomuuspaikalle johtokeskuksen määräyksestä, ITSE HÄN JÄÄ VÄLITURVAPISTEESEEN ja toimii johtokeskukselle yhteyshenkilönä sekä johtaa toimintaa väliturvapisteessä.

Väliturvapisteen päällikkö määrää liputtajan liputtamaan (eli antamaan pysäytyskäskyn) kilpa-autoille jotka on ehditty lähettämään ennen onnettomuustietoa. Väliturvapisteen päällikkö määrittelee, miten autot pysäköidään väliturvapisteeseen jotta ne saadaan tarvittaessa mahdollisimman helposti jatkamaan kilpailua kohti seuraavaa aikatarkastusasemaa.

EK-turvapäällikkö (ralli) lähtee tässä tapauksessa erikoiskokeen lähdöstä kohti väliturvapisteen jälkeistä onnettomuuspaikkaa ja toimii sinne saavuttuaan kuten normaalistikin onnettomuuspaikalla.

Väliturvapisteen päällikkö (tai hänen valtuuttama toimitsija) myös merkitsee aikakorttiin aikakortti (ralli) kilpailijoiden lähtöajat väliturvapisteestä, kun johtokeskus näin on määrännyt.

Johtokeskus ohjaa kaikkea toimintaa.

Toimintapisteen toimitsijat

Väliturvapisteen päällikkö (ralli) joka vastaa väliturvapisteen toiminnasta ja toimii EK-turvapäällikkö (ralli) alaisuudessa.

Toimitsija (ralli) jonka sijainti on 100m ennen väliturvapistettä sijoitetun reittimerkin kohdalla, liputtaa autot väliturvapisteeseen.

Väliturvapisteessä liputusta hoitava toimitsija odottaa liputtamiskäskyä
Väliturvapisteessä liputusta hoitava toimitsija heiluttaa lippua ja pysäyttää kilpa-autot väliturvapisteeseen